Ovoce s jogurtem a medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 53 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Lesní plody - mražené
  • 125 ml Víno portské
  • 250 ml Jogurt bílý
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.25 šálek Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 193 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 8.9 mg
  • Draslík 143.5 mg
  • Vláknina 10600.7 mg
  • Vitamín A 10600.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Semínka z vanilkového lusku přidáme do jogurtu, promícháme s medem a uložíme přikryté do chladničky. Ovoce omyjeme, zbavíme stopek, v kastrolu polijeme vínem, přidáme cukr, citronovou kůru a pomerančovou šťávu. Směs vaříme 5-8 minut do změknutí. Po 15 minutách odstání můžeme směs podávat politou jogurtem.

Komentáře k receptu