Pečené hrušky s anglickým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 4 ks Hrušky
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Badyán
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Sirup javorový
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 383.7 mg
  • Draslík 199.3 mg
  • Vláknina 9399.8 mg
  • Vitamín A 9399.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky omyjeme, oloupeme, podélně rozkrojíme a zbavíme jádřinců.

  • 2

    Poloviny hrušek urovnáme do zapékací mísy, okořeníme badyánem a skořicí a pokapeme javorovým sirupem. Vložíme do vyhřáté trouby a krátce zapečeme.

  • 3

    Potom hrušky pokapeme vínem, zalijeme připraveným krémem a znovu zapečeme.

  • 4

    Podáváme jako teplý dezert.

  • 5

    Příprava anglického krému: Do kastrůlku nalijeme mléko, přidáme cukr, maizenu a prošleháme metličkou. Na mírném ohni zvolna přivedeme k varu a povaříme do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a zašleháme žloutky s vanilkovým cukrem a změklé máslo.

Komentáře k receptu