Čokoládové fondue s exotickým ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Čokoláda mléčná
  • 200 g Čokoláda hořká
  • 15 g Cukr vanilka
  • 50 g Ananas
  • 200 g Jahody zahradní
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Banány
  • 2 ks Kiwi
  • 1 ks Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 875 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 84.3 mg
  • Draslík 914.9 mg
  • Vláknina 19300.2 mg
  • Vitamín A 19300.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme smetanu. Čokoládu nakrájíme na kousky a zvolna ji ve smetaně rozpustíme. Mícháme a přidáme vanilkový cukr. Horké uchováme.

  • 2

    Banán a jablko oloupeme. Banán nakrájíme na silné plátky. Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na dílky. Banán a jablko ihned pokapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Plátky ananasu nakrájíme na kousky velikosti sousta. Jahody opláchneme, necháme okapat, zbavíme stopek. Kiwi nakrájíme na kousky.

  • 4

    Ovoce úhledně upravíme na talíře a podáváme s rozpuštěnou čokoládou.

Komentáře k receptu