Fíky s krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 ml Créme fraiche
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 8 ks Fíky čerstvé
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mandle plátky
  • 4 polévková lžíce Voda z pomerančových květů
  • 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 472.9 mg
  • Vláknina 12613 mg
  • Vitamín A 12613 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Za stálého míchání opražíme mandlové lupínky na suché pánvi. Musejí zhnědnout, ale pozor, aby se nepřipálily. Poté je přesypeme na talíř a odložíme.

  • 2

    Vložíme do misky créme fraiche, vmícháme 4 lžíce vody ochucené pomerančovými květy, med a pomerančovou kůru.

  • 3

    Z fíků odstraníme stopky, ale neloupeme je. Špičkou nahoru je nakrájíme na čtvrtky tak, abychom je nedokrojili až do konce. Rozevřeme je do tvaru květů.

  • 4

    Upravíme na talíře fíky, trochu krému a posypeme praženými mandlemi.

Komentáře k receptu