Telecí řízky s čerstvými fíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 400 g Telecí maso přední
  • 3 g Bazalka
  • 3 g Tymián čerstvý
  • 30 g Citronová tráva
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 8 ks Fíky čerstvé
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 592 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 176 mg
  • Draslík 910.2 mg
  • Vláknina 13567.5 mg
  • Vitamín A 13567.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí řízky nejprve nakrájíme na 12 cm silné plátky, potom na zhruba 1 cm široké nudličky. Jarní cibulku omyjeme, očistíme a i s natí nakrájíme na kousky dlouhé 5 cm. Ty pak rovněž nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Fíky omyjeme, zbavíme zbytků stopek, rozkrájíme na osminy a pokapeme citronovou šťávou. Bazalku, citronovou trávu a tymián omyjeme, oklepeme a najemno nasekáme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla. Maso v něm na prudkém ohni opečeme, pak osolíme, opepříme a vyjmeme. V tomtéž tuku podusíme cibuli a česnek, přidáme fíky a ještě zahřejeme.

  • 3

    Ke směsi fíků a zeleniny vložíme maso a zbývající máslo, pokrm dle chuti dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu