Pečené broskve s drobenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Ořechy lískové
  • 60 g Cukr krupice
  • 60 g Cukr krupice
  • 5 g Zázvor celý
  • 3 g Skořice mletá
  • 6 ks Broskve
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 734.5 mg
  • Vláknina 15954 mg
  • Vitamín A 15954 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 6.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve nakrojíme do kříže a ponoříme je na několik vteřin do vroucí vody. Broskve oloupeme, odstraníme pecky a nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Broskve dáme do pánve s nastrouhaným zázvorem, skořicí, cukrem a vodou. Uvedeme k varu a krátce podusíme. Sundáme z plotny.

  • 3

    Drobenka: dáme cukr a mouku do mísy a smícháme. Přidáme máslo a prsty zpracujeme na drobenku. Vmícháme nasekané lískové oříšky.

  • 4

    Broskve přendáme do mělké zapékací mísy a posypeme drobenkou, vrstva by neměla být vyšší než 1 cm. Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Podáváme horké.

Komentáře k receptu