Pannacotta s ovocnou tříští

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 125 g Cukr krupice
  • 60 g Cukr krupice
  • 200 g Čokoláda bílá
  • 30 g Želatina
  • 20 g Citronová kůra
  • 250 ml Voda pitná
  • 60 ml Cukr hroznový (glukóza)
  • 250 ml Víno šumivé (sekt)
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 600 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 ml Mléko plnotučné
  • 1000 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 89.6 mg
  • Draslík 81.2 mg
  • Vláknina 660 mg
  • Vitamín A 660 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 507.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku smícháme vodu, cukr, glukózu a citronovou šťávu, vaříme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Necháme vychladnout a přilijeme sekt, rozmícháme a vlijeme do plastové nádoby a dáme minimálně na 3 hodiny mrazit.

  • 2

    Mléko, smetanu a cukr zahříváme a mícháme, dokud se cukr nerozpustí, potom necháme pár minut přejít varem. Vmícháme nadrolenou bílou čokoládu a necháme ji úplně rozpustit. Ve troše studené vody rozpustíme želatinu a přidáme ji do horké mléčné směsi, dokonale promícháme a nalijeme do formiček nebo misek. Misky uložíme přes noc do lednice, aby dezert ztuhl a vychladil se.

  • 3

    Aby šly formičky lépe vyklopit, namočíme je před tím krátce do horké vody a vyklepneme pannacottu na talířek. Ozdobíme citronovou kůrou a obložíme citronovou ledovou tříští.

Komentáře k receptu