Osvěžující dezert s borůvkami a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Ořechy vlašské
  • 160 g Mouka polohrubá
  • 10 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 80 g Hera
  • 80 g Rozinky tmavé
  • 160 g Cukr krystal
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 kg Borůvky
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 171 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 312 mg
  • Vláknina 6460 mg
  • Vitamín A 6460 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse rozmícháme mražené borůvky s moučkovým cukrem. Polovinu potom rozmixujeme a svaříme s 1 litrem oslazené vody a vanilkovým pudinkem.

  • 2

    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich a 1 lžíce cukru tuhý sníh. K bílkům přimícháme mouku s práškem do pečiva, pak ještě přidáme jemně nasekané vlašské ořechy a rozinky.

  • 3

    Těsto nalijeme na pečící papír, rozprostřený na plechu s vyššími okraji a pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.

  • 4

    Upečené těsto necháme zcela vychladnout, pak je posypeme mraženými borůvkami s cukrem a zalijeme vlažným borůvkovým pudinkem.

  • 5

    Dezert dáme do chladničky. Když pudinková poleva dostatečně ztuhne, dezert nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu