Kávovým krémem plněné hrušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Cukr třtinový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 g Višně
  • 20 g Cukr vanilka
  • 50 ml Likér mandlový - Amaretto
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Hrušky
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 1 dl Rum
  • 2 polévková lžíce Káva instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1066 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 281.5 mg
  • Draslík 524.5 mg
  • Vláknina 15885 mg
  • Vitamín A 15885 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme krém: do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme mouku a za stálého míchání přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme asi 3 minuty, aby nebylo cítit mouku. Krém stáhneme ze sporáku, vmícháme do něj jedno celé vejce, dva žloutky a dobře promícháme. Přidáme ještě třtinový cukr, kávu, máslo a vlijeme také Amaretto. Ještě teplý krém ponorným mixérem vyšleháme na hladkou pěnu, kterou dáme do lednice vychladnout.

  • 2

    Dostatečně velké hrušky oloupeme, rozřízneme na půlky a opatrně lžící vykrojíme jadřince. Hrušky by měly být měkké. Když nejsou, tak je 5 minut povaříme ve vařící vodě.

  • 3

    Připravíme čtyři dezertní talířky, na každý položíme dvě půlky hrušek. Posypeme je vanilkovým cukrem. Vykrojené středy naplníme v rumu namočenými višněmi. Krém naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme ho na višně a na celé půlky hrušek.

  • 4

    Povrch dezertu ještě ozdobíme višněmi, vyšlehanou šlehačkou, posypeme drobně nasekanými ořechy a dezert podáváme.

Komentáře k receptu