Sladký tvaroh s perníkem a třešněmi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 14 g
- Sodík 418 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 40.4 mg
- Draslík 227.5 mg
- Vláknina 2184.8 mg
- Vitamín A 2184.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1048.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cedník vyložíme navlhčeným plátnem, naplníme tvarohem, zatížíme, necháme nejméně 8 hodin odkapat. 
- 
                                2Mezitím omyjeme třešně, vypeckujeme, nasypeme do hrnce. Přidáme polovinu cukru, přilijeme 2 lžíce vody, přivedeme k varu, zakryté zvolna cca 5 minut povaříme. Poté necháme zchladnout. 
- 
                                3Tvaroh vymícháme se zbytkem cukru a smetanou dohladka. Perník rozdrobíme, čokoládu nastrouháme, obojí smícháme se skořicí. 
- 
                                4Do dezertních mističek rozdělíme část třešní, navrstvíme tvaroh, doplníme znovu třešněmi. Posypeme směsí čokolády a perníku a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        