Citronový Syllabub
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 25 g
- Sodík 39 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 132.2 mg
- Vláknina 4700 mg
- Vitamín A 4700 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Víno vlijeme do mísy, přidáme kůru a šťávu z 1 citronu, cukr, promícháme a necháme asi 15 minut stát. 
- 
                                2Kůru ze zbylého citronu okrájíme na nudličky a blanšírujeme v horké vodě 1 minutu. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme stranou. 
- 
                                3V míse ušleháme smetanu a za stálého šlehání postupně přiléváme ochucené víno. Směs musí být hustá. 
- 
                                4Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka jej vmícháme do vinné šlehačky. 
- 
                                5Dezert upravíme do vyšších sklenic a ozdobíme nudličkami citronové kůry. 
- 
                                6Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        