Jablka vařená ve slivovici
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 93.7 mg
- Vláknina 1980 mg
- Vitamín A 1980 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky. Nasypeme do rendlíku, zalijeme slivovicí, pomerančovou šťávou, přisypeme cukr a přivedeme k varu. Vaříme zvolna asi 10 minut, až začne šťáva trochu houstnout. 
- 
                                2Jablka se šťávou rozdělíme do skleniček, ozdobíme šlehačkou, posypeme plátky mandlí a vychladlé podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        