Marcipánové pletýnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 600 g Listové těsto
  • 200 g Marcipánová hmota surová
  • 200 g Marmeláda meruňková
  • 100 g Hrozinky
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 55.2 mg
  • Draslík 78.2 mg
  • Vláknina 2516 mg
  • Vitamín A 2516 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z listového těsta vyválíme dva pláty o rozměrech cca 50 x 25 cm. Každý plát podélně rozpůlíme, na vzniklých 4 plátech naznačíme nožem vždy 3 stejně velká podlouhlá pole.

  • 2

    Marcipán nakrájíme na kousky, utřeme s marmeládou do krému, vmícháme omyté rozinky. Náplň naneseme na prostřední pole, postranní pole hřebínkovitě nakrojíme ve dvoucentimetrových odstupech. Vzniklé pásy střídavě zleva a zprava přeložíme přes náplň. Pletýnky nakrájíme na kousky 10 cm dlouhé, urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je žloutkem rozšlehaným s mlékem.

  • 3

    Pletýnky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Ještě horké potřeme meruňkovou marmeládou a pocukrujeme.

Komentáře k receptu