Taštičky s datlemi a vlašskými ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Máta
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 30 plátek Těsto Wonton
  • 1 hrnek Datle
  • 0.5 hrnek Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 16.5 mg
  • Draslík 211.9 mg
  • Vláknina 4155.4 mg
  • Vitamín A 4155.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Datle bez pecek a vlašské ořechy nakrájíme na větší kousky a nasypeme do misky spolu s cukrem a skořicí. Důkladně promícháme.

  • 2

    Wontonovou placku položíme na pracovní plochu, doprostřed vyklopíme polévkovou lžíci nádivky, okraje navlhčíme rozšlehaným vejcem a překryjeme další plackou. Lehkým tlakem zajistíme okraje. Postup opakujeme s ostatními plackami.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej na teplotu 175 °C. Taštičky smažíme dozlatova po dvou nebo třech kusech. Hotové vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.

  • 4

    Pocukrujeme, dozdobíme mátou a podáváme.

Komentáře k receptu