Vanilkové bábovičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 125 g Cukr moučka
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Mléko plnotučné
  • 100 ml Smetana
  • 15 ml Rum
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 99 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 82.6 mg
  • Draslík 13.8 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 119.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vanilkový lusk podélně rozřízneme. Máslo nakrájíme a necháme změknout. V rendlíku zahřejeme mléko se smetanou a vanilkovým luskem.

  • 2

    V míse promícháme cukr s moukou, přidáme vejce a dobře promícháme. Poté za stálého mícháni vlijeme vlažnou smetanovou směs (vanilku vyjmeme) a máslo. Když je máslo zcela rozpuštěné, vrátíme do směsi vanilkový lusk. Směs necháme zchladnout, poté překryjeme a vložíme na alespoň 10 hodin do chladničky.

  • 3

    Těsto vyjmeme z ledničky asi hodinu před dalším zpracováním a vyjmeme z něj vanilkový lusk, troubu předehřejeme na 270 °C.

  • 4

    Těsto vyšleháme a plníme do formiček (silikonových) ze tří čtvrtin a dáme péct. Když těsto „vyběhne“, snížíme teplotu na 180 °C a pečeme, dokud těsto nezhnědne (cca 65 minut).

  • 5

    Bábovičky necháme vychladnout, poté je vyklopíme na mísu.

Komentáře k receptu