Vanilko-griotkové sněhové pečivo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Mléko odtučněné sušené
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 kávová lžička Tresť griotková
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 špetka stévie
  • 1 polévková lžíce Kokos strouhaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 51 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 26.5 mg
  • Vláknina 106.2 mg
  • Vitamín A 106.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme ba 160°C. Plech vyložíme pečícím papírem.

  • 2

    Čerstvé bílky vyšleháme na tuhý sníh. V průběhu šlehání k bílkům přidáme postupně 100g sušeného mléka, 2 špetky práškové stévie, vanilkovou a griotková tresť.

  • 3

    Sněhové těsto dáme do cukrářského sáčku, na připravený plech nastříkáme malé věnečky vysoké přibližně 1.5-2cm. Plech s věnečkami vložíme do předehřáté trouby a pomalu je pečeme dorůžova přibližně 20 minut.

  • 4

    Polovinu horkých věnečků poprášíme skořicí, polovinu posypeme strouhaným kokosem. Konzumujeme je až po vychladnutí.

Komentáře k receptu