Nejlepší pudinkáče

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 42 g Droždí
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 600 ml Mléko plnotučné
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.25 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 balení Pudink vanilkový
  • 5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.5 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 5 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 901 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 281 mg
  • Draslík 254.8 mg
  • Vláknina 4642 mg
  • Vitamín A 4642 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 640.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem.

  • 2

    V misce utřeme rozdrobené droždí se lžící cukru, rozmícháme se lžící vlažného mléka a lžící mouky. Nechám droždí vykynout.

  • 3

    Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí, kypřicím práškem, cukrem, vzešlým droždím, žloutky a přimícháme tolik vlažného mléka, abychom vypracovali hladké, nelepivé těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a na teple necháme vykynout. Během kynutí těsto jednou promícháme.

  • 4

    Z vykynutého těsta tvarujeme rohlíčky, nebo dva válečky spleteme dohromady, klademe na plech, potřeme žloutkem rozšlehaným s mlékem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 15 minut.

  • 5

    Upečené rohlíčky necháme vychladnout, poté podélně rozřízneme a plníme krémem.

  • 6

    Krém připravíme svařením mléka smíchaného s pudinky. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zašleháváme vychladlý pudink. Rohlíčky plníme pomocí cukrářského sáčku.

Komentáře k receptu