Šosonky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 40 g Cukr krupice
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 g Droždí
  • 50 g Hrozinky
  • 50 g Cukr krupice
  • 30 g Cukr krupice
  • 50 g Mandle plátky
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 225 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 125 ml Voda pitná
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 204.5 mg
  • Draslík 96.6 mg
  • Vláknina 2388.9 mg
  • Vitamín A 2388.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formičky na bábovičky vytřeme máslem. Plátky mandlí nasucho opražíme dozlatova.

  • 2

    V míse utřeme rozdrobené droždí s cukrem, přidáme vlažné mléko a trochu mouky. Necháme vzejít kvásek.

  • 3

    Do mísy prosejeme mouku, promícháme se solí, přidáme vzešlý kvásek, ostatní suroviny a tolik mléka, abychom vypracovali nelepivé hladké těsto. Pod utěrkou na teple necháme kynout, během kynutí dvakrát promícháme.

  • 4

    Vykynutým těstem plníme formičky do poloviny a necháme znovu kynout. Poté pečeme v troubě předehřáté na 170 °C, až bábovičky zezlátnou.

  • 5

    V mezičase připravíme sirup svařením vody s cukrem. Po vychladnutí přidáme do sirupu rum.

  • 6

    Horké upečené bábovičky přelijeme sirupem a necháme vychladnout.

  • 7

    Připravíme krém. Smícháme mléko s vanilkovým cukrem, cukrem a maizenou. Za stálého míchání svaříme až do zhoustnutí. Poté necháme za občasného míchání zchladnout a vmícháme žloutky.

  • 8

    Vychladlé bábovičky polijeme zchladlým krémem a sypeme plátky mandlí.

Komentáře k receptu