Sicilské cannoli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Čokoláda hořká
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Pistácie
  • 25 g Cukr krupice
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 150 g Cukr moučkový
  • 500 g Sýr Ricotta
  • 200 ml Víno červené
  • 5 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Kompot pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 804 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 76 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 52.7 mg
  • Draslík 303.6 mg
  • Vláknina 8800 mg
  • Vitamín A 8800 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na těsto smícháme v míse mouku, rozpuštěné sádlo, víno a cukr, vypracujeme hladké těsto a necháme chvíli odpočinout.

  • 2

    Poté vyválíme tenký plát, vykrojíme z něj kolečka o průměru cca 8cm a navineme na nerezové trubičky. Důkladně přimáčkneme.

  • 3

    Trubičky osmažíme v rozpáleném oleji dokřupava, necháme vychladnout a okapat na papírové utěrce.

  • 4

    Na náplň nasekáme čokoládu a pistácie na kusky. Z ricotty a moučkového cukru vyšleháme krémovou pěnu, přidáme čokoládu, pomerančový kompot a polovinu pistácií.

  • 5

    Směsí naplníme trubičky, jednu stranu namočíme do zbytku nasekaných pistácií a druhou do pomerančového kompotu. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

  • 6

    Můžeme servírovat se zmrzlinou nebo dozdobit karamelem.

Komentáře k receptu