Manhattanská roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 55 g Kakao - prášek
  • 175 g Máslo čerstvé
  • 215 g Cukr krupice
  • 120 g Mouka polohrubá
  • 120 g Cukr moučkový
  • 60 g Čokoláda bílá
  • 50 ml Mléko plnotučné
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Likér Kahlua
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 170 mg
  • Draslík 161 mg
  • Vláknina 4564 mg
  • Vitamín A 4564 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Elektrickým šlehačem ušleháme bílky, postupně přidáme asi polovinu cukru, vyšleháme pevný a lesklý sníh. Žloutky utřeme se zbylým cukrem. Přidáme 45 g kakaa, sníh a mouku, vše opatrně umícháme na hladké těsto.

  • 2

    Dva plechy o rozměrech 33 x 23 cm vyložíme papírem na pečení. Vlijeme těsto a rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 8-10 minut. Hotové pláty vyklopíme na dvě čisté utěrky posypané kakaem. Sloupneme papír a rolády zavineme, necháme vychladnout.

  • 3

    Mezitím si připravíme máslový krém z bílé čokolády: v rendlíku se silným dnem ohřejeme mléko, až začne bublat, odstavíme a přimícháme čokoládu, mícháme až se rozpustí. Přidáme kávový likér a necháme vychladnout. Potom uložíme do lednice asi na 30 minut. Do mísy dáme cukr, máslo a třeme do pěny, postupně po částech přidáváme rozpuštěnou čokoládu a třeme až vznikne hladký krém.

  • 4

    Jeden plát rozvineme a potřeme ho necelou polovinou krému, znovu ho stočíme. Druhý plát také rozvineme a potřeme, ale stočíme ho přes první roládu, takže vznike velká roláda.

  • 5

    Roládu dáme na oválnou mísu a potřeme ji zbytkem krému. Ihned podáváme nebo uložíme do lednice.

Komentáře k receptu