Šátečky plněné povidly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 g Tvaroh měkký
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Skořice mletá
  • 4 polévková lžíce Povidla švestková
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 128 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 48.9 mg
  • Draslík 14.8 mg
  • Vláknina 265.1 mg
  • Vitamín A 265.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvarohové těsto na pečivo [32967]:

  • 2

    Tvaroh smícháme se změklým máslem, moukou a solí. Vypracujeme na vále hladké těsto, složíme ho natřikrát a znovu vyválíme, složíme a necháme pod fólií v chladničce půl hodiny odpočinout. Poté z těsta vyválíme tenkou placku a vykrajujeme různé tvary, které plníme nebo sypeme ořechy.

  • 3

    Těsto vyválíme na tenký plát, rozkrájíme na čtverce o straně 6 cm a plníme povidlovou náplní. Naplněné čtverce pečlivě spojíme, aby náplň nevytékala, potřeme rozšlehaným vejcem, klademe na plech vyložený pečícím papírem.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě, až těsto zrůžoví.

Komentáře k receptu