S tofu a zeleninou záviny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Brambory
  • 225 g Sýr sójový - Tofu
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Okra - Ibišek jedlý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Rajčata
  • 2 stroužek Česnek
  • 12 plátek Listové těsto
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 12.9 mg
  • Draslík 543.5 mg
  • Vláknina 10476.9 mg
  • Vitamín A 10476.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpustíme na pánvi máslo, přidáme nakrájené brambory na kostičky a nasekaný pórek a osmahneme 3 minuty. Přidáme okru, rozetřený česnek, garam masalu, kurkumu, houby, nakrájená rajčata, nakrájené tofu, sůl a pepř. Vše smažíme 7 minut.

  • 2

    Těsto rozložíme a každý list potřeme rozpuštěným máslem, pokládáme je po třech na sebe do čtyř sloupků.

  • 3

    Čtvrtinu náplně rozprostřeme lžící doprostřed každého sloupku a okraje potřeme rozpuštěným máslem. Kratší okraje přeložíme a zabalíme podélně do tvaru doutníku. Rozpuštěním máslem potřeme povrch. Záviny dáme na vymazaný plech.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů 20 minut.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu