Skořicové roládky s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 230 g Mouka chlebová
  • 3 g Sůl
  • 10 g Droždí sušené
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 25 g Tuk
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 15 g Skořice mletá
  • 60 g Cukr třtinový
  • 60 g Rozinky tmavé
  • 130 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Sirup javorový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 62 mg
  • Draslík 101.5 mg
  • Vláknina 3551.7 mg
  • Vitamín A 3551.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vsypeme mouku, sůl, droždí, promícháme, přidáme máslo a zpracujeme na drobenku. Přilijeme vlažné mléko, přidáme rozkvedlané vejce a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme 45 minut kynout. Vyválíme na obdélníkový plát, máslo smícháme s cukrem a skořicí, plát těsta potřeme, posypeme rozinkami, srolujeme, nakrájíme na řezy, rozložíme na pomaštěný plech a necháme ještě 30 minut kynout. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 až 30 minut dozlatova.

  • 2

    Horké roládky potřeme javorovým sirupem a necháme vychladnout. Upravíme na talířky a podáváme.

Komentáře k receptu