Pivní štrúdl krokodýl

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Tuk ztužený
  • 700 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Cukr skořicový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Jablka
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 hrst Hrozinky
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1029 kcal
  • Sacharidy 124 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 44.9 mg
  • Draslík 313.7 mg
  • Vláknina 16606.7 mg
  • Vitamín A 16606.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 7.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, tuku a piva vypracujeme těsto a vytvarujeme krokodýla.

  • 2

    Rozválené těsto posypeme strouhankou, na ni dáme strouhaná jablka, posypeme kousky vlašských ořechů, rozinkami, skořicovým cukrem a poklademe kousky másla.

  • 3

    Těsto zabalíme, dáme na plech, potřeme vajíčkem a pečeme dorůžova při 180 stupních.

  • 4

    Poté pocukrujeme.

Komentáře k receptu