Jablkový závin s pudinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2000 g Jablka
  • 500 g Listové těsto
  • 50 g Cukr krupice
  • 40 g Cukr moučkový
  • 2 ks Pudinkový prášek - jahodový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 956 kcal
  • Sacharidy 158 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 335 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 113 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 535.5 mg
  • Vláknina 22700 mg
  • Vitamín A 22700 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na menší kousky. Přisypeme cukr a pudink, necháme vše 15 minut povařit.

  • 2

    Těsto rozválíme na 5 mm silný plát, naplníme vychladlou směsí a zarolujeme. Pečeme při 175 °C 30 minut na plechu vyloženém papírem na pečení. Servírujeme vychladlé, pocukrované moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu