Ricottová zmrzlina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 25 g Meruňky sušené
  • 25 g Ořechy lískové pražené
  • 25 g Ořechy vlašské
  • 25 g Pistácie
  • 125 g Cukr moučkový
  • 500 g Ricotta
  • 25 g Hrozinky
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 ks Pomeranče
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Limetka
  • 2 polévková lžíce Třešně kandované
  • 2 polévková lžíce Zázvor kandovaný
  • 2 polévková lžíce Brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 246.8 mg
  • Draslík 236.3 mg
  • Vláknina 5328.3 mg
  • Vitamín A 5328.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlašské ořechy a pistácie pokrájíme nahrubo a smícháme s praženými lískovými oříšky a limetkovou a pomerančovou kůrou.

  • 2

    Nasekáme zázvor, třešně, hrozinky, meruňky a přidáme do mísy. Do ovocné směsi vmícháme ricottu, přilijeme vanilkovou esenci a likér a zamícháme.

  • 3

    Do další misky dáme žloutky a cukr a šleháme, až bude hmota krémová a hustá. Směs s ricottou přidáme ke žloutkům a mícháme, dokud nebude krém hladký.

  • 4

    Formu na sekanou vyložíme dvojitou vrstvou přilnavé fólie, vlijeme do formy krém s ricottou, uhladíme, přikryjeme další fólií a dáme zmrazit.

  • 5

    Před podáváním vyklopíme zmrzlinu z nádoby, sloupneme fólii a servírujeme.

Komentáře k receptu