Ledová tříšť z ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cukr moučkový
  • 500 g Ryngle
  • 500 ml Sirup malinový
  • 370 ml Voda pitná
  • 1 ks Zázvor celý
  • 6 plátek Limetková kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 111 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 111 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 69.1 mg
  • Vláknina 100 mg
  • Vitamín A 100 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrůlku nalijeme 370 ml vody, přidáme cukr, zázvor a limetkovou kůru. Postavíme na plotnu a přivedeme k varu. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Snížíme teplotu a vaříme asi 10 minut, poté odstavíme a necháme zchladnout.

  • 2

    Ryngle vypeckujeme a rozmixujeme na kaši. Propasírujeme přes sítko, tak, aby nám zůstala šťáva. Poté přilijeme do vychladlé tekutiny spolu se sirupem. Směs dáme do misky a uložíme na 1 hodinu do mrazničky, dokud tekutina nezačne přimrzávat. Z tekutiny sebereme tříšť, takto postupujeme, dokud z celé tekutiny nebude tříšť. Poté dáme do misek a podáváme.

Komentáře k receptu