Jahodovo - jogurtová zmrzlina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 255 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jahody zahradní
  • 200 g Jogurt bílý
  • 200 g Jogurt ovocný
  • 60 g Cukr moučkový
  • 1 ks Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 178 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 380.3 mg
  • Vláknina 5000.4 mg
  • Vitamín A 5000.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladkou směs, kterou přes síto procedíme. Přidáme cukr, dobře rozmícháme.

  • 2

    Do směsi vmícháme jahodový a bílý jogurt. Směs nalijeme do plastové nádoby a mrazíme cca 4 hodiny. Směs pravidelně promícháváme, abychom rozbili ledové krystaly. 30 minut před podáváním zmrzlinu vyjmeme z mrazničky, aby směs povolila.

  • 3

    Podáváme v pohárcích zdobenými čerstvými jahodami a mátou.

Komentáře k receptu