Krupicový koláč s jahodovo-angreštovým kompotem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jahody zahradní
  • 300 g Angrešt
  • 20 g Cukr vanilka
  • 150 g Cukr moučkový
  • 200 g Krupička dětská
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 672 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 49 mg
  • Draslík 265.1 mg
  • Vláknina 9715.5 mg
  • Vitamín A 9715.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci smícháme mléko, 2 lžíce másla, 50 g moučkového cukru a špetku soli. Přivedeme k varu, pak vmícháme krupici a pod pokličkou vaříme 10 minut na mírném ohni. Krupicovou hmotu rozprostřeme na vymazaný plech a necháme vychladnout.

  • 2

    Krupicové těsto na plechu poklademe zbylým máslem a dáme péct na přibližně 20 minut do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.

  • 3

    Angrešty omyjeme, rozkrojíme a odstraníme z nich zrníčka. Jahody omyjeme a rozčtvrtíme. V hrnci jahody smícháme s angreštem, zbylým moučkovým (trochu necháme na skořicový cukr) a vanilkovým cukrem, prohřejeme a vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 5 minut, než angrešt a jahody změknou. Směs pak necháme vychladit.

  • 4

    Upečený krupicový koláč nakrájíme na trojúhelníkové porce, posypeme skořicovým cukrem a podáváme s jahodovo-angreštovým kompotem.

Komentáře k receptu