Čokoládové semifreddo
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 29 g
- Sodík 34 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 153.1 mg
- Draslík 224.9 mg
- Vláknina 6894 mg
- Vitamín A 6894 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1185 ml smetany zahřejeme. 
- 
                                2Mezitím smícháme 170 g cukru krupice, kakao, sherry brandy, žloutky a celou vzniklou směs přelijeme horkou smetanou, dobře promícháme. 
- 
                                3Vzniklý krém dáme vařit, za stálého míchání a na mírném plameni necháme ztuhnut do hustšího krému, který se udrží na vařečce. Nesmí projít varem! Poté odstavíme a zakryté fólií necháme chladnout. 
- 
                                4Vaječné bílky ušleháme v tuhý sníh. 
- 
                                5Zbytek smetany ušleháme společně s moučkovým cukrem v tuhou šlehačku. 
- 
                                6Uvařený čokoládový krém vmícháme opatrně do šlehačky, poté přidáme ušlehaný sníh z bílků, velmi jemně vmícháme nasekané oříšky. 
- 
                                7Takto připravený krém nalijeme do formy na biskupský chlebíček o objemu 1500 ml. Formu předtím vyložíme alobalem. Vršek krému zakryjeme taktéž alobalem a dáme mrazit na 24 hodin do mrazničky. 
- 
                                8Před servírováním necháme 5 minut odstát, poté rozkrájíme na plátky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        