Makové semifreddo
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 30 g
- Sodík 47 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 284 mg
- Draslík 124.3 mg
- Vláknina 4040 mg
- Vitamín A 4040 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do horké vodní lázně dáme ohnivzdornou nádobu, do ní rozklepneme celá vejce, přidáme žloutky, vanilkový cukr a krupicový cukr. Šleháme asi 5 minut ručním šlehačem než směs zhoustne a zesvětlá. Odstavíme z lázně a necháme vychladnout. 
- 
                                2Na pánvi asi 2 minuty ohříváme mák s medem. 
- 
                                3Ušleháme velmi hustou šlehačku a opatrně do ní zašleháme připravenou vaječnou směs a nakonec mák. 
- 
                                4Zmrzlinu necháme nejméně 6 hodin nebo do druhého dne v mrazáku. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        