Mango s jahodovým sorbetem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Cukr třtinový
  • 500 g Jahody zahradní
  • 125 g Cukr krupice
  • 20 g Citronová kůra
  • 300 ml Voda pitná
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 80 ml Rum bílý
  • 3 ks Mango
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 304.3 mg
  • Vláknina 7680 mg
  • Vitamín A 7680 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na hluboké pánvi smícháme cukr, vodu, citronovou šťávu a kůru, pozvolna zahříváme, až se cukr rozpustí. 3 minuty povaříme na mírném ohni, odstavíme a vmícháme rum, vzniklý sirup necháme vychladnout.

  • 2

    Do mixéru vložíme jahody, vychladlý sirup, do hladka rozmixujeme. Nalijeme do plastové nádoby a dáme zmrazit, po 1 hodině směs prošleháme, totéž zopakujeme každých 30 minut, dokud směs nezíská konzistenci sorbetu.

  • 3

    Manga rozkrojíme, vyjmeme pecky a rozdělíme ovoce na poloviny. Všechny porce rozložíme na gril, posypeme třtinovým cukrem a opečeme 3 minuty z každé strany. Podáváme s kopečkem sorbetu.

Komentáře k receptu