Levandulová zmrzlina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Levandule - květ
  • 60 g Cukr moučkový
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 460.2 mg
  • Draslík 33 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve přivedeme mléko s levandulovými květy k varu. Odstavíme, zakryjeme pokličkou a necháme 30minut stát. Poté přecedíme mléko přes síto.

  • 2

    Žloutky s cukrem utřeme do smetanové směsi. Postupně za stálého míchání přidáváme mléko a zahříváme dokud se nám směs nezačne lepit na lžíci. Necháme vychladnout. Vmícháme smetanu ke šlehání a vlijeme do formy na biskupský chlebíček.

  • 3

    Formu vložíme minimálně na 4 hodiny do mrazničky. Ztuhlou zmrzlinu vyklopíme.

Komentáře k receptu