Zmrzlina plombiéres

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 180 g Kandované ovoce
  • 140 g Cukr moučkový
  • 120 g Mouka mandlová
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 420.2 mg
  • Draslík 50 mg
  • Vláknina 960 mg
  • Vitamín A 960 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko s mandlovým práškem smícháme a uvedeme za stálého míchání k varu.

  • 2

    Odstavené z plotny necháme vystydnout, poté propasírujeme přes sítko.

  • 3

    Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem do bělavé pěny.

  • 4

    Přilijeme mléko, přelijeme do hrnce a vaříme do zhoustnutí a poté odstavíme z plotny a šleháme do vychladnutí.

  • 5

    Ze smetany vyšleháme šlehačku a vmícháme ji do krému.

  • 6

    Kandované ovoce pokrájíme na menší kousky.

  • 7

    Do formy na hřbet vlijeme část krému, posypeme kandovaným ovocem a zalijeme zbytkem krému.

  • 8

    Necháme 24 hodin v mrazničce chladit.

  • 9

    Před podáváním formu namočíme krátce do horké vody, zmrzlina poté půjde lépe vyklopit.

Komentáře k receptu