Zmrzlina griliášová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Cukr moučkový
  • 130 g Mandlový griliáš
  • 1000 ml Mléko plnotučné
  • 80 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 10 ml Tresť vanilková
  • 10 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 640.3 mg
  • Draslík 55.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1034.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Griliáš nadrtíme nebo roztlučeme v hmoždíři. Zakápneme horkou smetanou ochucenou vanilkovou esencí a necháme odležet.

  • 2

    Mezitím připravíme hmotu na zmrzlinu. V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě ztáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Nyní přimícháme drcený griliáš se smetanou.

  • 3

    Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.

Komentáře k receptu