Dezert mražený s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cukr moučkový
  • 50 g Mandle
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 cl Víno Pedro Ximénez
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 70.4 mg
  • Draslík 125.7 mg
  • Vláknina 3050 mg
  • Vitamín A 3050 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu ušleháme do tuha. Vyšleháme pevný sníh z bílků, do kterého postupně zašleháme cukr.

  • 2

    V misce smícháme šlehačku, umleté mandle, zakysanou smetanu a víno. Opatrně přidáváme sníh z bílků.

  • 3

    Nákypové formičky vyložíme papírem. Naplníme je hmotou 2 cm nad okraj. Vložíme do mrazáku a 3 hodiny mrazíme. Vyjmeme nejméně 15 minut před podáváním. Odstraníme papír a povrch dezertu posypeme kakaem.

Komentáře k receptu