Skořicová zmrzlina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 35 g Med včelí
  • 12 g Skořice mletá
  • 80 g Cukr moučkový
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 30 ml Voda pitná
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 431 mg
  • Draslík 103.5 mg
  • Vláknina 3221 mg
  • Vitamín A 3221 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rendlíku nalijeme vodu, přidáme cukr, med, promícháme, postavíme na oheň a necháme zhoustnout. Do misky vložíme žloutky, přilijeme medovou směs z rendlíku a vyšleháme. Přidáme mletou skořici a znovu vyšleháme. Přilijeme smetanu, zakysanou smetanu a opět vyšleháme. Vzniklou hmotou naplníme formičky na zmrzlinu a dáme na mrazák.

  • 2

    Hotovou zmrzlinu vyklopíme, ozdobíme podle vlastní fantazie a podáváme.

Komentáře k receptu