Bramborovo-tvarohový knedlík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 514 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 366.9 mg
 - Vláknina 4000 mg
 - Vitamín A 4000 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené brambory prolisujeme a smícháme s tvarohem, bramborovou moukou, vejcem a solí.
 - 
                                2
Těsto vytvarujeme do válečku, zabalíme do navlhčeného, vyždímaného ubrousku a povážeme. Knedlík vaříme asi 15-20 minut.
 - 
                                3
Uvařený knedlík vyjmeme z vody, vybalíme a necháme vychladnout. Potom jej nakrájíme na plátky a před podáváním ohřejeme nad párou.