Ztracená vejce ve smetanové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 221 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 517.8 mg
 - Draslík 155.5 mg
 - Vláknina 63 mg
 - Vitamín A 63 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 66.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrolu vlijeme vodu, osolíme, nalijeme ocet a přivedeme k varu. Do šálku vejce rozklepáváme po jednom a nízko nad hladinou vroucí vody je vpouštíme do kastrolu.
 - 
                                2
Pomalým varem vaříme zhruba 4 minuty. Následně je děravou naběračkou vyjmeme do připravené omáčky nebo vody, aby neoschla.
 - 
                                3
Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme trochou kyselého odvaru z vajec, vymícháme do hladka a přilijeme kyselou smetanu.