Květák se smetanovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 320 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 147.7 mg
 - Draslík 796.6 mg
 - Vláknina 10112.8 mg
 - Vitamín A 10112.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 123.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 64.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný květák povaříme v osolené vodě a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Kyselou smetanu zahustíme špetkou mouky, osolíme, osladíme a přilijeme citronovou šťávu.
 - 
                                3
Vychladlý květák upravíme na mísu, přelijeme omáčkou.
 - 
                                4
Vejce uvaříme natvrdo, oddělíme žloutky a protřeme přes síto. Žloutky i bílky nasypeme na květák a posypeme nasekanou petrželkou.