Smažený květák po italsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 279 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 747.5 mg
 - Vláknina 10945 mg
 - Vitamín A 10945 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 120.5 mg
 - Vitamín E 4.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný a omytý květák rozebereme na větší růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Květák vyjmeme, necháme okapat a oschnout.
 - 
                                2
Růžičky obalíme v mouce a smažíme je v rozpáleném oleji na pánvi dozlatova.
 - 
                                3
Podáváme s bramborovou kaší a salátem z čerstvé zeleniny.