Hlávkový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 37 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 388 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 0.2 mg
 - Vláknina 2880 mg
 - Vitamín A 2880 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, překrojíme jej na 4 díly a dobře propláchneme pod tekoucí vodou.
 - 
                                2
Ve studené vodě rozpustíme cukr, sůl, ocet a vše promícháme. Zálivku uchováváme v chladu.
 - 
                                3
Před podáváním máčíme hlávkový salát do připravené zálivky a pokládáme jej na talířek nebo na skleněnou misku.
 - 
                                4
Takto upravený salát je vhodným doplňkem různých pokrmů.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            