Polévka z vaječné jíšky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 74 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 207 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 53.9 mg
 - Draslík 209.6 mg
 - Vláknina 3890.4 mg
 - Vitamín A 3890.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kořenovou zeleninu si nastrouháme nahrubo, cibuli si nakrájíme na jemno a vše dáme vařit do vody.
 - 
                                2
Mezitím si z másla a mouky uděláme světlou jíšku, ke které poté přidáme vejce. Vejce s jíškou rozmícháme a necháme zatuhnout.
 - 
                                3
Jakmile máme jíšku takto připravenou, dáme ji do vývaru a mírně povaříme.
 - 
                                4
Hotovou polévku dle chuti a potřeby dosolíme a posypeme nasekanou petrželovou natí.