Pizza s rajčaty a mozzarellou
Suroviny
- 1 kostka Droždí
 - 5 g Sůl
 - 600 g Rajčata
 - 50 g Oregano sušené
 - 25 g Tymián čerstvý
 - 25 g Rozmarýn čerstvý
 - 600 g Mozzarella
 - 20 g Bazalka
 - 20 g Kukuřičná krupice T 600
 - 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 80 ml Olej olivový
 - 50 ml Olej olivový extra panenský
 - 175 ml Voda pitná
 - 2 ks Cibule
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1230 kcal
 - Sacharidy 105 g
 - Tuky 69 g
 - Sodík 1820 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 118.5 mg
 - Draslík 1077.8 mg
 - Vláknina 27032.5 mg
 - Vitamín A 27032.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.1 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mouky, soli, droždí, 1 lžíce olivového oleje a asi 175 ml vlažné vody vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryjeme a necháme vykynout nejméně 1 hodinu.
 - 
                                2
Nasekanou cibuli a česnek dáme zesklovatět na 2 lžíce oleje. Přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata a bylinky. Osolíme, opepříme a vše dusíme asi 40 minut.
 - 
                                3
Z těsta vyválíme 2 kulaté pláty a přeneseme na plech vysypaný krupicí. Na placky rozdělíme omáčku a posypeme na kostičky nakrájenou mozzarellou. Pokapeme olivovým olejem pečeme asi 15 minut. Ozdobíme bazalkou a podáváme.