Čerstvé sardinky pečené s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 100 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 146 mg
 - Vláknina 7089.8 mg
 - Vitamín A 7089.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé sardinky vykucháme a zbavíme hlav. Jeden citron nakrájíme na kolečka, z druhého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu a třetí citron k servírování se sardinkami pokrájíme na čtvrtky.
 - 
                                2
Do pekáče v jedné vrstvě rozložíme ryby, polejem je olejem a citronovou šťávou, posypeme citronovou kůrou a oreganem, osolíme a opepříme. Ryby vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme zhruba půl hodiny.
 - 
                                3
Sardinky servírujeme horké s čtvrtkami citronu.