Guláš z drůbežích žaludků
Suroviny
- 500 g Cibule
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1000 g Žaludky drůbeží
 - 500 g Brambory vařené
 - 25 ml Omáčka sójová
 - 50 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Vegeta
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Kmín drcený
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 400 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 481.7 mg
 - Vláknina 8396 mg
 - Vitamín A 8396 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žaludky odblaníme a trochu pokrájíme. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli a orestujeme dozlatova. Přidáme maso, osmahneme, posypeme solí, pepřem, kmínem, zasypeme paprikou, necháme rozpustit a zaprášíme moukou. Promícháme, podlijeme vodou a dusíme přibližně hodinu a půl. Dochutíme sojovou omáčkou, trochou vegety, lžící hořčice, chvilku povaříme a můžeme podávat.
 - 
                                2
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.