Italské dýňové rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 852 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 23.3 mg
 - Draslík 1044.8 mg
 - Vláknina 6976 mg
 - Vitamín A 6976 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.1 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dýni oloupeme, semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na kostičky. Osmahneme na 30 g másla, přilijeme 250 ml vína, přidáme nasekanou petrželku a chvíli podusíme.
 - 
                                2
V jiném kastrole na zbylém másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme propláchnutou rýži a zalijeme 250 ml vína. Podusíme asi 20 minut, potom přilijeme vývar a rýži uvaříme doměkka. Scedíme a smícháme s dýní. Rizoto podle chuti osolíme.
 - 
                                3
Při podávání každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.