Rybí polévka s krevetami a zeleninou
Suroviny
- 50 g Halibut atlantický
 - 250 g Krevety tygří - loupané
 - 100 ml Olej olivový
 - 200 ml Víno bílé
 - 2 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 5 ks Rajčata
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Vývar rybí
 - 1 polévková lžíce Oregano sušené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 920 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 69.6 mg
 - Draslík 780.8 mg
 - Vláknina 8420.5 mg
 - Vitamín A 8420.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.2 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme marinádu z citronové šťávy, soli a pepře a vložíme do ní kousky halibuta bez kostí.
 - 
                                2
Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme na čvrtiny a odstraníme zrníčka.
 - 
                                3
V hrnci rozpálíme olej, přidáme nasekanou cibuli, na kostičky nakrájenou mrkev a rajčata. Osmahneme, přidáme papriku a brambory nakrájené na kostičky. Ochutíme oreganem, bobkovým listem, solí a přilijeme rybí vývar a bílé víno.
 - 
                                4
Na mírném ohni vaříme dokud zelenina nezměkne, poté přidáme halibuta a oloupané krevety.
 - 
                                5
Povaříme cca 10min, odstavíme, dle chuti dochutíme a podáváme.