Polévka z vepřových žeber
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 778 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 1181 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 202.5 mg
 - Draslík 991.1 mg
 - Vláknina 6777.8 mg
 - Vitamín A 6777.8 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vložíme vepřová žebra, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kuličky nového koření, celého pepře, bobkový list, kousek cibule, přivedeme k varu a vaříme hodinu. Vývar scedíme, maso obereme od kosti, trochu pokrájíme a vrátíme ho do polévky. Polévku znovu přivedeme k varu.
 - 
                                2
Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, přisypeme do polévky, povaříme, dochutíme polévkovým kořením a majoránkou. Polévku odstavíme a horkou podáváme.