Hřebenatky s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 804 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 75.4 mg
 - Draslík 1049.6 mg
 - Vláknina 6768 mg
 - Vitamín A 6768 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.2 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce si nalijeme vodu, dáme do něj pařáček a chřest uvaříme v páře doměkka. Nakrájíme jej a dáme stranou.
 - 
                                2
Rozehřejeme máslo, přidáme drcený česnek a 1 minutu jej smažíme. Vložíme nakrájené hřebenatky a průběžně promícháváme 1 minutu zahříváme, až na dotek ztuhnou. Přidáme chřest a ještě 3 minuty zahříváme. Směs vyjmeme z hrnce děrovanou naběračkou.
 - 
                                3
Do hrnce vložíme zbytek másla, citronovou šťávu, petrželovou nať, estragon, dochutíme pepřem a solí. Mícháme, až se máslo rozehřeje. Ochuceným máslem přelijeme hřebenatky, chřest a servírujeme.